זקלין

בירור לגבי נכות לאחר שבר במרפק

אימי בת 66 נפלה על היד לפני כארבעה חודשים , ונשבר לה המרפק . היא מבוטחת בביטוח תאונות אישיות ואישרו לה את התביעה לפיצוי על שבר . עכשיו לאחר מספר חודשים של פיזותרפיה הטווח תנועה של המרפק ללא שיפור והיא לא יכולה לקפל את היד והיא לא יכולה לישר את היד . יש בפוליסה סעיף של נכות חלקית אבל לא מפורט שם מה הכוונה לחלקי , האם זה נחשב לנכות חלקית ? מדובר ביד הדומיננטית , היא מתקשה לעשות המון דברים. תודה רבה על המענה .

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

ברוב הפוליסות של תאונות אישיות קיים כיסוי לנכות קבועה (צמיתה) מתאונה. כל פוליסה היא בפני עצמה וסכומי הכיסוי משתנים מפוליסה לפוליסה וכך גם שיטות החישוב. לשאלתך, וע"פ התיאור שלך, נשמע שקיימת נכות צמיתה ולכן יש לפעול לקבלת הפיצוי הכספי הנוסף בגין ראש נזק זה של נכות צמיתה. בפרקטיקה נהוג להמתין כ- שנה מיום התאונה מכיוון שעשוי להיות שיפור/הרעה במצבה ואז ניתן לקבוע את נכותה הצמיתה.