עופריקו

תביעת תאונות אישיות על קרע בכתף

שלום תבעתי ביטוח תאונות אישיות על אובדן כושר עבודה עקב חבלה וקרע חלקי בכתף. נשלחו אישורי מחלה רציפים מאורתופד אבל הביטוח הכיר רק בחודשיים (מתוך ששה חודשים) עד כה. האם באפשרות חברת הביטוח לדחות אישורי מחלה מרופא מומחה בלי שיזמה בדיקה רפואית מטעמה. האם יש גבול סביר למשך התשלום במקרה קרע בכתף או שהכל הינו לגופו של מקרה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

תשומת ליבך שבביטוחים מהסוג הזה לעיתים יש "תקופת המתנה" בה אינך זכאי לתשלום ככל שלא קיימת הרחבה המבטלת תנאי זה (התקופה לרוב נעה בין 60 ל- 90 ימים). כמו שציינת בתשובתך כל מקרה הוא לגופו ויש לבחון את ההחלטה ואפשרות הגשת תביעה מתאימה לביהמ"ש.