אופיר

חישוב אחוזי נכות לצורך פיצוי על נכות כתוצאה מתאונה.

שלום, יש לי ביטוח תאונות אישיות שבין היתר כולל פיצוי במקרה של נכות. לפני כשנתיים נפגעתי בתאונת עבודה, וכתוצאה מכך נקבעה לי נכות בביטוח לאומי על שתי פגיעות (שעל כל אחת קיבלתי אחוזי נכות), ובנוסף, על אחת הפגיעות יש לי חוו"ד של מומחה מטעמי לפיה אחוזי הנכות גבוהים יותר מאלה שנקבעו על ידי הביטוח הלאומי. כמה שאלות: 1. כיצד מחושבים אחוזי הנכות במקרה כזה? לפי הביטוח הלאומי? לפי חוות הדעת של המומחה מטעמי? 2. האם אחוזי הנכות לצורך הפיצוי הם סכום אחוזי הנכות של הפגיעות? 3. האם על חברת הביטוח להתחשב באחוזי נכות שניתנו לי לפי סעיף 15? 4. מהו המועד הקובע להתיישנות? מועד התאונה? בתודה מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

1. כל פוליסה היא בפני עצמה צריך לבדוק את הפוליסה הספציפית שלך ולבדוק האם מל"ל נפגעי עבודה מחייב או לא. חלק מהפוליסות קביעת מל"ל נפגעי עבודה מחייב וחלק לא. 2. גם כאן תלוי בסוג הפוליסה ובתנאים הספצפיים שחלים עליה, לעיתים יש צורת חישוב ולעיתים זה סכום מהפיצוי. 3. אני מניח שאתה מתכוון תקנה 15 בביטוח לאומי (הגדלת הנכות ביחס לעיסוק בספיצפי שלך), אם לזה התכוונת אז התשובה שלילית, אין לחברת הביטוח חובה להתייחס לנכות תפקודית אלא לרפואית בלבד, כל הפוליסות שאני מכיר קובעות שמתייחסות רק לרפואי. 4. עקרונית בביטוח מסוג זה קיימת התיישנות של 3 שנים, יחד עם זאת במקרים מסויימים הוא מוארך. הייתי מציע לך לבדוק זאת עם עו"ד לתשובה וודאית.