רחל ב.

פיצוי בגין תאונה לגמלאי

אני גמלאית בת 75 ויש ברשותי ביטוח תאונות אישיות בתוקף. לפני מס' חודשים נפלתי ושברתי את הברך. בנוסף לפיצוי בגין התאונה עצמה (שכבר שולם לי), סוכן הביטוח שלי אמר שאם ייקבעו לי אחוזי נכות בביטוח הלאומי, אוכל לתבוע את חברת הביטוח גם בגינם. באתר הביטוח הלאומי, לעומת זאת, כתוב שמותר להגיש בקשה לקביעת אחוזי נכות רק עד 12 חודשים אחרי הפרישה. מה עושים במקרה כזה? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

במקרה כזה ניתן לפנות לרופא אורתופד שייקבע את נכותך ככל שלא תהיה הסכמה של חברת הביטוח ניתן יהיה רק באמצעות תביעה משפטית. אין חובה שהגורם הקובע את הנכות הצמיתה יהיה ביטוח לאומי. אני ממליץ להתייעץ עם עו"ד שעוסק בנזקי גוף לבחינת תביעות נוספות.