משה

פוליסת ביטוח תאונות אישיות - איך יחשבו את הפיצוי שלי?

נפצעתי במקום העבודה וקיבלתי 10% (מייצג את עצמי) בועדה רפואית על פגיעה בכתף ובאצבע. איך יחשבו את הפיצוי שמגיע לי? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד נמרוד ברקוביץ

משה שלום, אני כמובן איני יודע איזו פוליסה יש ברשותך, ולפיכך איני יודע מהם התנאים הקבועים בה. ראשית, יש לבדוק האם קביעת המוסד לביטוח לאומי לעניין שיעור הנכות הצמיתה מחייבת את הצדדים בפוליסה. אם לא - יכול וחברת הביטוח תבקש לעמיד אותך לבדיקות על ידי מומחים מטעמה. שנית, בהנחה כי נותרה לך נכות צמיתה - ישנן פוליסות הקובעות כי תגמולי הביטוח להם אתה זכאי הינו מכפלה של אחוזי הנכות הצמיתה הרפואית בגובה סכום הביטוח. יחד עם זאת, קיימות פוליסות בהן קיים מנגנון "התאמה" בין הנכות הצמיתה הרפואית לשיעור הנכות המקסימלית לאותו איבר בפוליסה כפול סכום הביטוח המלא. בכל מקרה, יש לבחון את תנאי הפוליסה הספציפית שברשותך. יום טוב נמרוד