משפטי– זאפ
משפטיפורומיםסכסוכי שכניםחיות מחמד בבניין משותף

מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

חיות מחמד בבניין משותף

אסת
אסתי ורדי

הנני בעלת בית מזה 55 שנה. מגדלת חתולים בביתי מזה 50 שנה. מזה שנתיים, חתול שנמצא רוב שעות היום בחוץ, ושעות מעטות בבית. הוא יוצא ונכנס דרך חדר המדרגות. אני לא מעוניינת להלגדלו בבית, אך, ביתי בת ה-9 רואה אותו כאחיה הצעיר (שאין לה). הדירה מעלינו מושכרת. בשנים האחרונות מתגוררת בה משפחה צעירה, כאשר ההורים וגם הילדים, פוחדים מאד מהחתול. האבא, בא אלי בטענות, לעיתים בעוינות מופגנת ולעיתים באופן מנומס, על כך שהוא פוגש את החתול במדרגות, אומר שאינו יכול לעלות/לרדת. בעיקר בתק' זו שאין שימוש במעלית. הוא מצלצל באינטרקום בכל שעה: 23:15, 15:00, ... ודורש ממני להכניס את החתול הביתה כדי שיוכל לעלות. היום גם התלונן שהחתול פותח שקיות אשפה שמשאירים השכנים ליד הדלת ומפזר את האשפה בקומה. אני מרגישה שצר לי על זה, אך אין לי שליטה על החתול, ביחוד כשמשאירים את דלת הכניסה הראשית פתוחה והחתול נכנס בניגוד לרצוני. רציתי לדעת האם השכנים יכולים לתבוע אותי, ומה הן זכויותי במצב זה?

RE:
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון

אסתי שלום, מפנייתך לא ברור האם החתול שלך או שמא מדובר בחתול רחוב? ככל והחתול אינו בבעלותך האחריות להקפיד על כך שדלת הכניסה תהיה סגורה חלה על כל השכנים.