משפטי– זאפ
משפטיפורומיםסכסוכי שכניםנזילה אצל שכן בקומה שאינה גובלת בגג

מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

נזילה אצל שכן בקומה שאינה גובלת בגג

רונ
רוני שמואלי

אני ועד הבית בבניין בו אני גר. שכן שמתגורר בקומה האחרונה בדירה דו מפלסית דורש מהועד לממן תיקון נזילה ועבודת איטום יקרה בגג הבניין. הרטיבות היא בקומת הראשונה של הדירה שלו, ולא בקומה העליונה שגובלת בגג הבניין. הדייר הזמין בעל מקצוע מטעמו שטען שהרטיבות אכן מגיעה מהגג, אבל לא הצליח להראות לי איך הגיעה הרטיבות לקומה שאינה גובלת בגג. הדייר מאיים בתביעה נגד ועד הבניין. האם אני צריך להביא בעל מקצוע על חשבון ועד הבית כדי להוכיח שהנזילה לא קשורה לגג שהוא הרכוש המשותף, או שהדייר הוא זה שצריך להוכיח שהנזילה מגיעה מהגג. האם ועד הבית צריך לממן את ההוצאה של הדייר על מומחה מטעמו? תודה מראש

RE:
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון

נזילה אצל שכן בקומה שאינה גובלת בגג. ככל שהשכן טוען כי על וועד הבית לשאת בעלות התיקון של גג הבניין כשהרטיבות היא בקומה שאינה גובלת בגג, עליו להראות באמצעות חוו"ד מקצועית (ואם יש לו ביטוח הוא יכול להיעזר באנשי המקצוע מחברת הביטוח שלו) את מקור הנזילה שגורמת לרטיבות בקומת הקרקע. אם יגיש תביעה הרי הוא ייאלץ לעשות כן בכל מקרה. אפשר לנסות להידבר עם השכן ולהגיע איתו להסכמה בכתב כמובן, שהועד יביא מומחה מטעמו וככל שיתברר שהנזילה בקומת הקרקע אינה קשורה לרכוש המשותף של הבניין, השכן יישא בעלויות המומחה במלואן.