עופרי

שותפות של מספר קרנות שאינה מוגדרת ישות משפטית - האם שותפות שכזו פועלת מכוח חוק החברות או העמותות

שלום ברצוני לדעת מכוח איזה חוק פועלת שותפות שאינה מוגדרת כיישות משפטית (חברה / עמותה) אלא מדובר במספר קרנות שחברו יחד לצורך שינוי מצב חברתי, למשל פורום כפרי הנוער. כאשר שותפות שכזו מקיימת אסיפות בורד בהם לוקחים חלק כל מנהלי הקרנות ומקבלים החלטות בדבר ניהול השותפות.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

"שותפות" , כהגדרתה בפקודת השותפויות הינה קשר עסקי בין בני אדם למטרות רווח בלבד . לכן , אין "שותפות": כהגדרתה זו בין עמותות/ חל"צ . ממילא לא תחול הפקודה . אמנם אפשרית הכרת הדין גם בשותפות שלא נרשמה אך כאמור אין "שותפות מלכ"רית " אלא בין חברי התאגיד המלכרי ( עמותה או חל"צ); תתכן "שותפות" בין עמותות ו/או חלצ"ים כחברי תאגיד מלכ"רי אחר ( עמותה / חל"צ). שאז יחול "עליה החוק הרלוונטי ( עמותות או חברות- לגבי חל"צ). אך הנחה זו אינה מסתברת מהשאלה ; לא ניתן להבין מהשאלה איך והאם תואגדו "כפרי הנוער" או "הקרנות" . אם ההנחה היא שהפעילות המשותפת אינה מאוגדת - איך פתחו חשבון בנק ואיך מתנהלים כספית? יכול שכפרי הנוער הם אגודות שיתופיות? לכן, נא פרט מכח מה ועל בסיס מה ה" שותפות" הזו פועלת ? תקנון? חוזים? ומהן ה"קרנות"? לכשתמציא החומר הנוסף אוכל להתייחס.