שאול

שאלת המשך בנושא ייצוג עמותה ע"י מינימום שני אנשים

שלום, הפנית בתשובתך לסעיף 18 לתקנון המצוי. שם אכן ישנה דרישה למינימום של 2 מורשי חתימה. אלא, שהתקנון המצוי הוא בבחינת ברירת מחדל. תקנון שמאומץ רק במקרה שהעמותה לא קבעה לעצמה תקנון משלה. אם כך, מה המניעה שעמותה תקבע תקנון או תשנה תקנון קיים בשלב מסוים במהלך קיומה, באופן בו היא תחליט, בהצבעת רוב חברי האסיפה הכללית, שהיא מסמיכה אדם אחד בלבד - כגון היו"ר או מורשה חתימה אחר - לנהל את ענייניה לכל דבר ועניין? האם זה אפשרי ואם לא, מדוע מגבילים עמותה להיות מנוהלת על ידי מינימום של שני אנשים ולא על ידי אדם אחד בלבד? האם הגבלה זו אינה בבחינת התערבות באוטונומיה של חברי העמותה לנהל את ענייניהם כהבנתם? ושוב, תודתי מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

מפנה אותך שוב לתשובה הקודמת שלי בעניין; הדבר אפשרי אך לא עומד בדרישות רשם העמותות בהנחיות אותן הוציא מהד' דצמבר 2015 . שם מפורטות הסיבות . כעקרון עמותה הינה תאגיד למטרות ציבוריות ( לא רק ) ולכן לא יתכן שאדם אחד ישלוט דה פקטו בניהול השוטף ובהתחייבויות של גוף ציבורי. כדי לאזן ולנקוט משנה זהירות בכל התחייבות של עמותה דורש הרשם 2 מורשי חתימה . זה אמור למנוע פעולות לא זהירות או שלא כדין / בניגוד אינטרסים של העמותה. לכן אם תחליט על כך האסיפה הכללית של העמותה ככל הנראה לא תקבל אישור ניהול תקין המקנה זכות ליהנות מכספי ציבור. אין המדובר בחברה פרטית, בה המצב שונה ורשם החברות אינו מתערב.