מיטל סק

שאלה הקשורה לפתיחת עמותה

שלום רב, אני רוצה לפתוח עמותה ובה 7 חברים. 2 שאלות: 1. האם מי שיהיה כתוב בשבעת החברים לא יוכל לקבל שכר מהעמותה? 2. האם האנשים שכתובים בעמותה לא יכולים להיות קרובי משפחה? אשמח לתשובה, מיטל

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

אם התכוונת כי השבעה הינם מייסדים וחברים הרי שחבר עמותה רשאי להיות עובד שלה. אך לא כן לגבי חברים שהינם גם חברי ועד העמותה או ועדת ביקורת שלה . אין איסור אוטומטי ומקיף כי קרובי משפחה לא יוכלו להיות חברי עמותה אלא כי תהפוך לנשלטת ( מספיק חשש כזה) ע"י משפחה או קרובים ותזכה לכספי ציבור; כלומר שתהא לאותה חבורת קרובים שליטה בכח ההצבעה , מינוי חברי ועד , עובדים וכו' ובכלל בעניניה ככל שהיא ציבורית באופיה . אם מתוך שבעה שניים הם קרובים זה עדיין אפשרי . נראה ש4 לא. לגבי עמותות שאינן נזקקות ל"אישור ניהול תקין ו/או מימון מכספי ציבור נראה שאותו "איסור ירוכך או לא ייאכף .