אליסה

הקמת עמותה לנוער בסיכון

דב שלום, אני ובן הזוג שלי מעוניינים להקים עמותה לנוער בסיכון ואשמח שתענה לי על מספר שאלות בנושא. האם גיוס כסף התחלתי כהכנת קרקע לתהליך מצריך רישום כלשהו ? אנחנו מעוניינים להשתמש בפלטפורמת האינטרנט לפרסום היוזמה וגיוס הסכום ההתחלתי (בעזרת אתר הד-סטארט למשל). בהנחה שהיוזמה הצליחה וגייסנו את ההסכום ההתחלתי והעמותה באמת נותנת מענה ופועלת בצורה תקינה, הבנתי שאנחנו מחוייבים להירשם כעמותה על פי חוק (מה שנותן לנו אפשרות לקיים אירועי התרמה אם אני לא טועה) וגם לדווח למס הכנסה על כל תרומה ופעילות כספית שמתבצעת, השאלה היא, האם בתור המייסדים של העמותה יש לנו את האפשרות להשתכר ? ואם כן, כיצד נקבע השכר. ההיגיון שלי אומר שאין שום סיבה שאני אקח ואשתמש בכספי התורמים לתשלום השכר דירה שלי ולכן חשוב לנו להבין כיצד זה עובד. מאחר ומדובר ביוזמה שמטרתה להפוך למפעל החיים שלנו, חשוב לי להכין קרקע כלכלית שתיתן מענה גם לצרכים הפרטיים שלי ושל בן זוגי. תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

אליסה שלום המדובר בייעוץ משפטי פרטני על בסיס נסיבות ורצונות והנחות שניתן להניח . נדרשת לך סקירה וייעוץ משפטי פרטני והנך מוזמנת לפנות אלי בעניין ולא באמצעות הפורום