בנימין גל

האם מותר לחייב חבר בעמותה להלוות כסף לעמותה אף אם הנהלת העמותה בהצבעה אישרה את זה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

חיוב חבר עמותה בהלוואה לעמותה ; . אין סמכות לוועד העמותה לחייב חברים במתן הלוואות לעמותה . ניתן לחייבו בתשלום דמי חבר , אותם הועד יכול לקבוע באישור האסיפה הכללית. באם מוחלט כי יינתנו הלוואות ע"י חבר/י עמותה הרי שבשל חשש לחלוקת רווחים אסורה, עליה להקפיד ביתר שאת על תנאיה - שיעשו בהסכם הלוואה חתום ולוודא כי היא ניתנת בתנאים המקובלים בשוק. אם חבר העמותה המלווה הנו חבר ועד או קרובו, יש להימנע מנטילת הלוואה בריבית.