מאיר גרוסר

העברת תשלום עבור שירותים או תמיכה מעמותה מוכרת לסעיף 46 לעמותה שאינה

אנחנו עמותה שמוכרת עפ"י סעיף 46. לעיתים, אנחנו תומכים בעמותות אחרות שאינם מוכרת שמבצעיות שירותים שעומדים בקו ישיר עם מטרות הקרן שלנו. האם יש בעיה להעביר אליהן תשלומים בגין שירותים אלה או שמא זה ייחשב כמכבסה של תרומות, דהיינו אנשים תורמים לנו לקבל זיכוי במס על מנת שנקדם פעילות של עמותה שאינה מוכרת למס. תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

יש בעייה ; לפי הנחיות רשות המיסים ; לצורך חידוש האישור לפי ס 46 לפקודה - על העמותה ומנהליה להתחייב בין היתר לא לתקצב או לתרום לתאגידים שאינם מוסדות ציבור לעניין סעיף 46 לפקודת מס הכנסה. על כן ככל שאתם עושים כך הנכם מסכנים את הליך חידוש האישור לפי ס 46 כשתידרשו לחדשו . בדבר ייעוץ פרטני יותר הנך מוזמן לפנות ישירות