אבי

חוקיות הדרישה לתשלום קנס יציאה מעמותה .

היי, האם עמותה יכולה לומר לי שאני לא יכולה לצאת מהעמותה שאני חברה בה אלא בתנאי שאכתוב מכתב תודה לעמותה ואציין כי עמותה מוצלחת, ושנית אשלם קנס יציאה על סך 500 שח. מדובר בעמותה בענייני בעח. אשמח לדעת אם חוקי כן או לא ולמה תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

התנאת " אישור" פרישת חבר בעמותה בתנאים. להלן הוראת ס' 16 לחוק העמותות הרלוונטית לעניין זה; תנאים לחברות (תיקון מס' 3)  תשנ"ו-1996 16.  התנאים לחברות בעמותה, פקיעת חברות, קבלת חברים, פרישתם והוצאתם יהיו לפי הוראות התקנון, ואולם – (1)   לא תותנה פרישתו של חבר אלא במתן הודעה זמן סביר מראש; (2)   ... לכן- על פני הדברים- לא חוקי . אלא יש חוב בדמי חבר שצריך לשלמו;להלן סעיף רלוונטי מהתקנון המצוי; זכויות וחובות של חבר 2.    (א)  ..           (ד)  פקיעת החברות בעמותה אינה פוטרת מסילוק התשלומים שהגיעו לעמותה מן החבר ערב פקיעת חברותו בעד התקופה שעד לפקיעת חברותו.