פז

האם יור' ועד עמותה מוסמך להחליף מנכ"ל ללא אישור הועד?

עמותה מעוניין להחליף מנכ"ל וטוען כי מדובר במשרת אמון ולכן לא צריך את אישור הוועד לא להפסקת העבודה וגם לא לקבלת החדש באותם תנאי שכר

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

השאלה חסרת נתוני תקנון והחלטות אסיפה כללית וועד עמותה הרלוונטיים, בין היתר לשאלה: האם הוסמך היור לעסוק בכך ובאיזה אופן ועי מי ? מעבר לאמור וכעקרון התשובה:"לא" כי: מדובר במינוי החלפת נושא משרה בכיר שמצריכה דיון בוועד המנהל . לכל הפחות . בד"כ ליור אין סמכויות "במקום הוועד" אלא הוסמך ספציפית בעניין מסויים ובד"כ באופן מוגבל למדי. אם המנכל נבחר ע"י וועד העמותה - לעתים מוסמכים חברי וועד מנהל מסויימים לנהל עמו מומ על תנאיי העסקתו