יהודה

שני אחים בעמותה אחת, מותר?

האם מותר שיהיה מנהל עמותה כשאחיו יהיה גם חבר בעמותה כמורשה חתימה. (כמובן בהתנדבות)

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

שני אחים בעמותה בתפקידי מנהל ומורשה חתימה מי שמורשה חתימה הינו בדכ חבר וועד . שהוא מתנדב .לדעתי זה על גבול הימצאות בניגוד אינטרסים . הנחיות הרשם קובעות כי בוועד צ"ל 2 חברים ורוב חברי הוועד אינם יכולים להיות קרובי משפחה בדרגה ראשונה . כללי ניגוד ענינים שבהנחיות ניהול תקין קובעים כי מנהל תקין קובע העסקת עובדים לפי התחשבות בטובת העמותה ולא שיקולי קרבה משפחתית. בנסיבות מסויימות תשלום שכר לקרוב משפחה של חבר וועד עלול להיחשב כעקיפה של ס' 33 (א)(2) שקובע כי לא יכהן כחבר וועד מי שנותן שירותים בשכר לעמותה שלא כחבר וועד. העסקת אח של חבר וועד כמנכל עלולה לפגוע בביצוע תפקיד נושא המשרה באופן תקין

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

שני אחים בעמותה בתפקידי מנהל ומורשה חתימה מי שמורשה חתימה הינו בדכ חבר וועד . שהוא מתנדב .לדעתי זה על גבול הימצאות בניגוד אינטרסים . הנחיות הרשם קובעות כי בוועד צ"ל 2 חברים ורוב חברי הוועד אינם יכולים להיות קרובי משפחה בדרגה ראשונה . כללי ניגוד ענינים שבהנחיות ניהול תקין קובעים כי מנהל תקין קובע העסקת עובדים לפי התחשבות בטובת העמותה ולא שיקולי קרבה משפחתית. בנסיבות מסויימות תשלום שכר לקרוב משפחה של חבר וועד עלול להיחשב כעקיפה של ס' 33 (א)(2) שקובע כי לא יכהן כחבר וועד מי שנותן שירותים בשכר לעמותה שלא כחבר וועד. העסקת אח של חבר וועד כמנכל עלולה לפגוע בביצוע תפקיד נושא המשרה באופן תקין