מוטי

חברות בוועד עמותה- איך יוצאים מזה

אני חבר בוועד של עמותה. ברצוני לצאת מחברות זו. כיצד עושים זאת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

התפטרות מכהונה בוועד עמותה ואולי מהעמותה ככלל . בדכ תיעשה על פי הוראות רלוונטיות בתקנון העמותה הספציפי או התקנון המצוי אם הוא שבתוקף. יש לחתום על הודעת התפטרות על פי נוסח מובנה ומצוי בידי העמותה. יש להודיע ליור הוועד ולאפשר לוועד למנות תוך פז"מ קצר חבר הנהלה חליפי זמני מקרב חברי העמותה, אם התקנון מאפשר זאת (לדוגמה: ס' 14 לתקנון המצוי) עד לכינוס הקרוב של האסיפה הכללית. אין ההתפטרות הזו מהווה גם הודעה על הפסקת חברות בעמותה ויש לעשות זאת בדומה ככל שחבר הוועד מעוניין לנתק עצמו מהעמותה בכלל