בעילום שם

פיטורים של חבר עמותה

שלום, האם ניתן לפטר חבר עמותה שלא מעוניין לפרוש מרצונו? החבר לא פעיל ולא מגיב למיילים, לא מגיע לאסיפות וכד'

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

הוצאת חבר מחברותו בעמותו להלן ההוראה הרלוונטית בחוק העמותות ; ( אלו לא "פיטורין" אלא ביטול סטטוס החברות שלו בעמותה) ; .16 התנאים לחברות בעמותה, פקיעת חברות, קבלת חברים, פרישתם והוצאתם יהיו לפי הוראות התקנון, ואולם – (1) לא תותנה פרישתו של חבר אלא במתן הודעה זמן סביר מראש; (2) לא יוצא חבר אלא מן הטעמים שפורטו בתקנון ולאחר שניתנה לו הזדמנות נאותה להשמיע טענותיו. על כן יש לבדוק את הוראות התקנון בעניין . באם אין התייחסות יש לבדוק תחולת הוראות התקנון המצוי וההוראה דלמעלה ( ס' 16 לחוק )

בעילום שם

תודה רבה עו"ד קיבלוביץ