עופרי

האם מנכ"ל של חברה עסקית להקמה וניהול עמותות יכול להן כמנכ"ל עמותה?

האם מנכ"ל של חברה עסקית להקמה וניהול עמותות יכול להן כמנכ"ל עמותה? האם אין ניגוד עניינים? אשמח להפניה לחוק בנושא. תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

השאלה לא ברורה. מהו ה"עסק"? הקמה וניהול עמותות? ..כשתובהר השאלה ניתן יהיה להתעמק בתשובה . ובכ"ז; אם הכוונה כי המנכל המוצע לעמותה מכהן כבר כמנכל חברה עסקית שאין בינה לעמותה כל קשר הרי בתנאי העסקה המממשים את טובת העמותה הדבר לכאורה אפשרי. אם עמותה התקשרה עם חברה המספקת שירותי ניהול לעמותה באמצעות מנכל החברה הרי בפועל זו התוצאה.אין בכך ניגוד אינטרסים כי נשכר לנהל את העמותה. הוא מנהל את העמותה באמצעות חבר בשליטתו ולא כשכיר . אבל אם החברה מספקת שירותים אחרים כלשהם לעמותה ( לדוג' ייעוץ ) הרי מנכל החברה אינו יכול לשמש כמנכל העמותה בשל ניגוד אינטרסים ברור ( בין תפקידו כמנכל החברה ספק השירות לעמותה לבין תפקידו כמנכל העמותה).