אירנה

שותפות בין 2 עמותות

שתי שותפויות מקימות חברת בע״מ לסיעוד האם שתי עמותות יכולות להקים חברת סיעוד משותפת כשותפות ולהתחלק ברווחים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

שותפות בין 2 עמותות המעונינות להקים חברה בעמ . כל עמותה יכולה ורשאית להקים חברה בה תנוהל פעילות עסקית . 2 עמותות יכולות להקים עסק/ משותף. לגבי משיכת הרווחים בין החברה לעמותה יש כללים שמכח דיני החברות ודיני המס . על משיכת דיוידנדים ( רווחי בעלי) יש מס ככל חברה רגילה . "שותפות" מעצם הגדרתה החוקית (בפקודת השותפויות) הינה התקשרות חוזית בין 2 ויותר למטרות רווח. אין ז.א. שלא ניתן לקיים "שותפות" ( שלא למטרות רווח) בתוך עמותה שלישית בה 2 "השותפות" ( העמותות) חברות. אם הן שותפות בחלצ אין חלוקת רווחים ויש התחשבנות אחרת. כל מהלך כזה ראוי שיישקל וייבחן מראש ויוחלק ע"י כל ועד עמותה באמצעות ייעוץ של המומחים לדבר ( עו"ד שעוסק בכך ורואה חשבון שיסביר את השלכות המיסוי) .