אורי צייגר

גבולות עמותה, מכירות במסגרת עמותה

שלום אנו רוצים להקים עמותה (או ייתכן להירשם בעמותה קיימת) ובמסגרתה לעשות הופעות אומנות פומביות. האם יש איזושהי דרך במסגרת העמותה להפעיל בהופעות דוכנים למכירת משקאות (גם אלכוהולים) שהכנסותיהן ילכו לעמותה? (לצורך תחזוקת העמותה ותשלום לפועלים שהעמותה משתמשת בשירותיהם) האם זה אפשרי מבחינת קבלת אישורים וכדומה או שרעיון זה בהכרח הופך את העניין לעסק? ואם כך, האם יש דרך לעמותה לעקוף את העניין ולעבוד עם עסקים העוסקים במכירת משקאות בדוכנים? אפילו במידה שהרווחים הולכים לעסקים בלבד מבלי שום קשר רווחי לעמותה? פשוט שיהיה היצע כזה באירועים. מדובר על הופעות פומביות במרחב ציבורי פתוח. המון תודה מראש אורי

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

2-3 נושאים רלוונטיים לעניין: 1. עשיית עסקים עי עמותה ( מכירת מוצרים/ שירותים נושאי רווח ) , 2. תרומות לעמותה עי גופים עסקיים או עריכת אירוע התרמה 3. רישיון לעסק לתפעול המזון ומשקאות . לגבי הראשון- עמותה יכולה ורשאית לנהל פעילויות נושאות רווח לשם מימון /מימוש מטרותיה. רק שבהיקף מסוים זה מצריך דיווחים וגביית מיסוי כפעילות עסקית לכל דבר גם אם נעשית עי עמותה אגב פעילותה המלכרית ( לפחות מעל שליש תקציב שנתי ). 2. אם זה אירוע התרמה מעסקים יש לזה כללים ספציפיים של תרומות לעמותה( לגביו כבר התייחסתי בעבר בפורום ). אם נדרש לצורך מכירת מזון ומשקאות אלכוהוליים / אחרים רישיון עסק (בדיקה מול הרשויות הרלוונטיות . מתחילים במקומיות) זה נושא נפרד שאינו קשור לעמותה דווקא . ניתן גם לתפעל נושא מכירת המשקאות באמצעות גוף מסחרי העוסק בכך שישלם לעמותה חלק מרווחי מכירותיו באירוע כשותף או שישמש כקבלן ביצוע תמורת עמלה שתשלם לו העמותה, אם היא גובה את התשלום מהמשתתפים . ושוב מדובר בהכנסות עסקיות של עמותה (ראה התשובה ל-1) . היקף האירועים והשאלות מצריך ייעוץ פרטני . מוזמנים לפנות