שאול אמרני

סמכות חבר ועד אחד בעמותה למנות חברי ועד אחרים

האם מכוח חוק העמותות או התקנון המצוי (סעיף 14), מוסמך חבר ועד אחד שנותר על כנו, למנות חברי ועד אחרים? ואם כן, מהם התנאים לכך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

מינוי חבר ועד חליף עד לאסיפה הכללית הקרובה אם התקנון המצוי חל על העמותה ( אין תקנון ספציפי שלה ) יחול האמור להלן בתקנון המצוי ; 14. (א) נתפנה מקומו של חבר הועד, רשאים הנותרים או הנותר למנות חבר אחר של העמותה לכהן כחבר הועד עד לאסיפה הכללית הקרובה; עד למינוי כזה רשאים הנותרים או הנותר להמשיך לפעול כועד. (ב) חבר הועד שנבצר ממנו למלא תפקידיו, רשאים הנותרים או הנותר למנות חבר העמותה למלא מקומו עד שישוב למלא תפקידיו.