שאול

עמותה שחדלה לפעול מכוח סעיף 59 לחוק העמותות

שלום להלן לשון סעיף 59 לחוק העמותות: 59. (א) עמותה שהתקיים בה אחד מאלה יראו אותה כעמותה שחדלה לפעול: (1) לא שילמה אגרה שחובה עליה לשלם לפי חוק זה, תוך תשעים ימים מהיום האחרון שנקבע לתשלומם; (2) לא הגישה לרשם את הדו"ח הכספי תוך תשעים ימים מהיום האחרון שנקבע לכך בסעיף 36; (3) ... שאלתי היא: מה המשמעות המשפטית של עמותה שחדלה לפעול? האם מצב זה מפקיע את סמכות האורגנים שלה לפעול מטעמה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

עמותה בהליכי מחיקה או חשש למחיקה ראה להלן המשך הסעיף: (ב) הרשם רשאי למחוק עמותה שחדלה לפעול, לפי הוראות סעיף 368 לפקודת החברות והתקנות שהותקנו על פיו, בשינויים המחוייבים. (ג) על ביטול מחיקת עמותה יחולו, בשינויים המחוייבים, הוראות סעיף 369 לפקודת החברות והתקנות שהותקנו על פיו. כלומר הרשם רשאי לפתוח בהליכי מחיקה. בדכ הדבר נעשה בהודעה והתראה לעמותה בדבר כוונתו לעשות כן. כל עוד לא נמחקה האורגנים עדיין מכהנים אלא אם נפתחו הליכי פירוק שאז סמכותם הועברה למפרק. גם אם נמחקה קיים הליך החייאה / ביטול מחיקה וניתן בנסיבות מסויימות להחזיר הגלגל אחורה. בשל רגישות העניין והמצב שווה להיעזר בייעוץ משפטי פרטני . תשובות בפורום אינן תחליף לכך .