הלית

יו"ר סיעה פוליטית שהוא גם יו"ר עמותהקשורה

שלום, האם מותר ליו"ר מועצת העיר ויו"ר סיעה פוליטית, לשמש גם כיו"ר עמותה העוסקת בדיוק באותם נושאים. האם נותר לו לפרסם באמצעות העמותה את הסיעה שלו ? האם מותר לו להשתמש בנכסי ובשירותי העמותה, בכדי להפנות אליו את התושבים, תחת איצטלה של מתן שירות עירוני ? האם מותר לסיעה פוליטית שהוא מנהל לשאת את אותו שם של העמותה ? מהן ההפרדות שצריכות לחול כאן. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

כללי ניגוד ענינים לחבר מועצת עיר הפעיל בעמותות חיצוניות מרבית השאלות שצויינו נוגעות לכללי אתיקה החלים על חברי מועצת רשות מקומית . עיקר התשובות לשאלות מצויות בכללים והנחיות שפרסם משרד הפנים לגבי אתיקה והמותר ואסור לחברי מועצת רשות מקומית. על היחסים בין עמותות / עמותות עירוניות לא ניתן להרחיב בפורום, כשגם חסרים נתונים ואין זה המקום לייעוץ משפטי פרטני. אנסה לענות בהמשך על מקצת השאלות הנוגעות לחברי הנהלת עמותות בנסיבות שתוארו . עקרון על הנוגע לעמותות הוא איסור הימצאות ב( חשש) לניגוד אינטרסים בעמותות. בין היתר פעולות/ מחדלים שהינם בניגוד לטובת העמותה ומטרותיה/ ציבור הנהנים משירותיה וויסודן בטובת ואינטרסי חבר/י הנהלתן הינן אסורות או בטלות ו/או בנות ביטול בדיעבד.. זה המצפן הבסיסי לבחינת הנסיבות שתוארו. בעניין זה - קיימים כללים החלים על חברי וועד עמותה ומפורטים במאמר שמצוי באתר. לגבי תוצאות נסיבות ופרטים נוספים רצוי להתייעץ ולפנות באופן פרטני ולא מעל עמודי הפורום.