אייל

תפקיד האסיפה השנתית של עמותה

בעמותה שאני חבר, יש ועד שמנהל ענינים שוטפים של המועדון. בתקנון העמותה הוחלט שכל עניינים שוטפים מנוהלים ע"י הועד, ורק ענינים מסוימים (כגון רכש מסכום מסוים) מועלים להצבעה של האסיפה הכללית. האם חבר בזמן האסיפה הכללית, יכול להעלות להצבעת כלל החברים נושא שקשור לפעילות שוטפת (ולא רכש)? או האם הנושא השוטף הינו האחריות הועד ? כמובן שחבר באסיפה יכול להעלות כל נושא, שעליו הועד יחליט.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

החלטות או דיונים באסיפה הכללית בנושאים שבסמכות הוועד האסיפה הכללית עומדת מעל הוועד והיא גם אמורה לפקח עליו ככל שמדובר בענינים משמעותיים שעולים/ נובעים מהחלטות שלה . ככל שיש בדבר חשיבות שמעבר לניהול שוטף , טכני -האסיפה יכולה בהחלט להתערב בהחלטות/פעולות שקיבל/ מבצע/ עומד לבצע הוועד. אם האסיפה השנתית כבר התקיימה ונדרש להעלות נושאים בוערים או שמצריכים התערבות החברים בפעולות הוועד - ניתן לזמן אסיפה שלא מהמניין על פי דרישות התקנון המצוי או הספציפי של העמותה לצורך דיון וטיפול והחלטות