אלעד

האם זה נחשב לחלוקת רווחים בעמותה?

שלום אנחנו בוועד העמותה בדיון בנושא מסוים, אנחנו עמותה בשם אגודת הגו הישראלית ואנחנו פועלים לקדם משחק לוח חשיבה ואסטרטגיה בשם 'גו'. ישנו חבר אגודה שהוא מלמד בחוג לגו לילדים וכל הרווחים הולכים אליו, האגודה רוצה לנצל את המסגרת של החוג כדי לקיים טורניר עם חברי החוג ולממן פרסים (מדליות וגביעים) בשאיפה שירצו לקחת את המשחק ביותר רצינות ויבואו להשתתף באליפות הארץ או בפעילויות אחרות של האגודה. חבר וועד מסוים טוען שזה חלוקת רווחים כי האגודה משלמת על הפרסים והמדריך בעצם ירוויח מזה באופן מסוים אך גם האגודה תרוויח מזה כי היא תממש את מטרותיה לפתח שחקנים צעירים וקידום המשחק. יש לציין שאותו מדריך מרוויח מעט מאוד בהדרכת החוג והסכים ללמד מתוך רצון לעזור לקדם את ה'גו' בארץ.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

תשלום תמורה לחבר עמותה שנותן שירותים מקצועיים בתשלום למטרות העמותה . חבר עמותה רשאי לקבל ממנה תמורה עבור שירותים שמספק לעמותה או לנהנים אחרים מטעמה ולמטרותיה.. בין כעובד ובין כקבלן עצמאי. אם במסגרת עבודתו עבור העמותה נדרשות הוצאות למטרות העמותה - אין בעייה בכך . אם הוא מתנדב הנדרש להוצאות מסוימות למימוש מטרות העמותה - אין בעיה