גיא

מחיקת עמותה ללא אסיפה

האם מחיקת עמותה שאין לה ולא הייתה לה פעילות כספית מחייבת אסיפה כללית? האם ניתן למהגיש בקשה בחתימת 2 חברי ועד בלבד ללא הודעה או אסיפה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

מחיקה או פירוק עמותה עמותה שאין לה פעילות רשאי למחוק רק הרשם לפי ס' 59 לחוק העמותות . פירוק וולונטרי ( ביזמת העמותה עצמה) ניתן לעשות עי החלטה של 2/3 מהחברים הנכחים באסיפה הכללית לאחר שזומנה לצורך כך 21 יום מראש . להליך זה יש השלכות שכן במהלכו הפירוק יכול לעבור לפיקוח ביהמש. בשל חשיבות העניין והשלכותיו עדיף להסתייע בייעוץ