הדר

אחריות הועד במצב של הלנת שכר

שלום, אני חבר ועד מנהל של עמותה אשר נקלעה לקשיים כלכליים. במידה ונוצר מצב שהעמותה לא מצליחה לשלם משכורות, האם יתכן כי תוגש תביעה נגדי שעלולה לפגוע בי, כך שאאלץ לשלם מכספי כדי לכסות את חובות העמותה? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

אחריות חברי ועד לחובות העמותה כ"כ אינני יכול לצפות מי יגיש ואילו תביעות . ואולם , כעיקרון - לחברי הוועד ( וגם לחברי וועדת ביקורת בנסיבות המתאימות) בהחלט קיימת אחריות פוטנציאלית לתוצאות ניהול ותפעול העמותה . ראה במפורט במאמר שלי בעניין; https://www.mishpati.co.il/article/9829