רבקה

קבלת שכר בעמותה ומורה חתימה בעמותה

1. האם העמותה יכולה למנות מורשה חתימה שאינו חבר וועד בעמותה? 2. האם מנכ''ל עמותה שמונה למורשה חתימה (ולא לחבר ועד) יכול לקבל משכורת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

מורשה חתימה אינו חייב להיות חבר וועד. עובד עמותה זכאי לשכר לפי הסכמות עם הנהלת העמותה. בתנאי שהתקשרות זו לא נעשתה בניגוד אינטרסים. עובדת מינויו כמורשה חתימה לא משנה מצב זה

דוד

לשאלה אחת התשובה שזה אפשרי לפי חוק אבל מי שאימץ את התקנון המצוי בתור התקנון ולא שינה שם את הסעיף של מורשה חתימה סעיף 18 ששם לפי התקנון המצןי זה רק אחד מחברי הוועד לשאלה שתים אם יש גם יו"ר עמותה מותר לו לקבל משכורת אבל אם אין יו"ר לפי ידיעתי אסור לו לקבל משכורת