עמי

האם אפשר לזמן חבר עמותה מכהן לשימוע למרות שחברי העמותה ניתקו את הקשר איתו ולא הזמינו אותו לשום ישיבה ?

שלום רב. הנני מייסד וחבר בעמותה מסויימת. בשנה האחרונה היה סכסוך עם שאר חברי העמותה והם מנסים בכל הכח להדיח אותי בטענות שקריות. בשנה הזאת הוצאתי מקבוצת הווטסאפ, לא הוזמנתי לשום ישיבה ולא עודכנתי . לאחרונה קיבלתי מכתב שימוע. האם זה חוקי ? ומה אני יכול לעשות כדי להגן על עצמי ? בנוסף נשלח לי מכתב שאני משתמש בעמוד הפייסבוק של העמותה ושם העמותה כולל שם באנגלית (שם לא רשמי ולא רשום שמנוצל רק למטרות פרסום בפייסבוק) ובלוגו באופן אישי למרות שעל מה שאני עושה זה לטובת מטרות העמותה ? אני מייסד העמותה וחבר עמותה , אני המצאתי את שם העמותה ובלי קשר אני עדין חבר עמותה אז כיצד יכולים לתבוע אותי בטענות שווא שאני גורם נזק לעמותה שלי????

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

ימון חבר עמותה לישיבות האסיפה הכללית כל עוד חבר עמותה לא הוצא ממנה לפי הכללים החלים על הוצאת חבר מהעמותה - הוא חבר עמותה. ככזה - חייבים להזמינו כמו כל החברים האחרים לאסיפה הכללית. אסיפה כללית שלא זומנה כדין ( לפי החוק והתקנון) אינה חוקית, על כל המשתמע מכך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

ימון חבר עמותה לישיבות האסיפה הכללית כל עוד חבר עמותה לא הוצא ממנה לפי הכללים החלים על הוצאת חבר מהעמותה - הוא חבר עמותה. ככזה - חייבים להזמינו כמו כל החברים האחרים לאסיפה הכללית. אסיפה כללית שלא זומנה כדין ( לפי החוק והתקנון) אינה חוקית, על כל המשתמע מכך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

מעמד חבר עמותה וייצוגו את העמותה/ מטעם העמותה . הפונה לא ציין כי הוא אורגן של העמותה ( בעל תפקיד- חבר וועד או יור וועד או שלוח מטעמם). לכן איני מבין על איזה "שימוע" ובאיזה "הדחה" מדובר? כעקרון- חבר עמותה לא יכול לעשות שימוש בלוגו או במוניטין שלה ללא הסכמת והרשאת מוסדותיה המוסמכים . לרבות הוועד או אפילו האסיפה הכללית, אם הוועד - לא בעניין. חבר עמותה - גם בהיותו מייסד אינו "בעלים" שלה . על ההבדל בינה לחברה לתועלת הציבור בעניני בעלות; ראה במאמרים שכתבתי בנושא. שאר התשובות בייעוץ פרטני .