דב קיבלוביץ עו"ד

תשלום אגרה שנתית לשנה הראשונה לאחר הרישום

האם מחוייבים החל משנה ראשונה לפעילות ? התשובה- כן . יש אפשרות לבקשת פטור בתנאים מסויימים של חוסר פעילות ותצהיר תואם.

יצחק חדאד

שלום רב אני מנהל עמותה מינואר 2019 ובשנת 2019 לא שילמנו כלל אגרה שנתית מחמת טעות של הרו''ח (אגרת רישום שילמנו אך לא אגרה שנתית) מדובר בעמותה שמחזורה פחות מ300,000 מה צריך לעשות כעת והאם זה יפגע לנו באישור ניהול תקין שנרצה לקבל בסוף 2020 אחרי שכתבתי את השאלה עיינתי בחוק העמותות ושם כתוב בלשון הזו כל עמותה חייבת בתשלום אגרה שנתית החל מהשנה שלאחר רישומה למיעוט הבנתי נראה שבשנה הראשונה שבה נרשמה העמותה אין צורך לאגרה שנתית אשמח לתשובה בענין זה האם היינו צריכים לשלם אגרה ב2019 או לא תודה מראש על העזרה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

תשלום אגרה שנתית מצ"ב התקנות הרלוונטיות . מקווה שלקרוא אתה יודע אגרה שנתית לגבי כל שנה שלאחר שנת הרישום – (א) אם שולמה האגרה השנתית עד לסוף חודש מרס 1,137 (ב) אם שולמה האגרה לאחר סוף חודש מרס ולפני סוף אותה שנה 1,511 (ג) אם שולמה האגרה לאחר סוף אותה שנה לפי שיעור האגרה המשתלמת לאחר סוף חודש מרס של שנת התשלום בפועל (ד) עמותה בשנתיים הראשונות לאחר שנת התאגדותה או עמותה שמחזור ההכנסות השנתי שעליו דיווחה בדוח המילולי שהגישה לרשם ביחס לשנת הכספים האחרונה אשר לגביה היה עליה להגיש דוח מילולי ערב השנה שלגביה נדרש תשלום האגרה, אינו עולה על 300,000 ש"ח 150