אמירה חכמוביץ

התפטרות מחברות ועד ומורשה חתימה בעמותה וכן האם אפשר לדרוש משפטית שיחליפו אותי כערבה בערבות אישית

אני רוצה להתפטר מסיבות אישיות מתפקיד חברת ועד העמותה, חברת העמותה וכן מכהונתי כאחת ממורשי החתימה בעמותה. וכן יש לי שאלה נוספת - אני ערבה בערבות אישית (בצירוף עוד חבר ועד) בחשבון הבנק של העמותה על מסגרת אשראי בסך 100,000 ש"ח. האם משפטית אני יכולה לתבוע שיחליפו אותי בערב אחר ויסירו ממני את האחריות הזו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

התפטרות מכהונה כחבר ועד ומורשה חתימה, וכערב בחשבון הבנק כ"כ היה כבר שיח ותשובות שלי בנושא וצריך לעקוב תשובות קודמות. נושא ההתפטרות ותוקפה תלוי בנוסח התקנון. כעיקרון איני רואה כיצד העמותה יכולה "להחזיק חבר" ועד "בכח " בתפקידו, גם אם נבחר. לכן בד"כ הודעה מסודרת בכתב לועד לפי התקנון מספקת . מי שרוצה לחזק את תוקף ההתפטרות מודיע לרשם העמותות בכתב או מבקש דיווח מיידי מהמוסמך לדווח. להבנתי רוב חברי הוועד מוסמכים לדווח . ניתן לבדוק ברשם. אז יתכן שחבר ועד יכול לדווח על סיום כהונתו שלו באופן עצמאי. ככל שהוועד לא מוכן להחליף את הערב בבנק אז ההנחיות והניתוח מתי ערב רשאי לסיים את התחייבותו בערבות לפי חוק הערבות . למיטב ידיעתי יש הנחיות בעניין בהסכם הערבות שחתם הערב מול הבנק. שאר התשובה בפירוט לפי הנסיבות בפנייה אישית לייעוץ משפטי .