הדסה ב

מורשה חתימה ושכר בעמותה

שלום, האם אישה של מורשה חתימה בעמותה יכולה לקבל משכורת? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

העסקת קרוב משפחה של בעל תפקיד ניהולי בעמותה להלן תשובה שנתתי בפורום באוגוסט 19 בעניין (השואלים מוזמנים לקרוא תשובות קודמות בפורום ) להלן ציטוט מהנחיות ניהול תקין של רשם העמותות בקטע הנוגע לניגוד ענינים . אעיר כנקודת מוצא פרשנית כי: ככל שמספר חברי העמותה מצומצם קיים חשש כי הצבעת חברי העמותה בעניין העסקת קרוב משפחה שלהם תשפיע על תוצאות ההצבעה הרי עליהם להחמיר עם עצמם ולא להשתתף בהצבעה , גם אם נערכת באסיפה הכללית . להלן הכללים המחמירים החלים בעניין על חברי וועד וועדת ביקורת ; הנחיות רלוונטיות מכללי "ניהול תקין" של רשם העמותות: "ככלל, הרשם לא יראה בהעסקה של עד 10% עובדים שהם קרובי משפחה של חברי ועד או לחילופין בעובדים כאלה שמשולם להם עד 10% מהשכר הכולל המשולם על ידי העמותה (גם אם שיעורם נמוך מ-10% ממספר עובדי העמותה), כהפרת הכלל הקבוע בסעיף 33(א)(2) לחוק. בנסיבות מסוימות, לאור מספר העובדים בעמותה או מחזורה, גם העסקה בהתאם לשיעורים האמורים תיחשב כמנוגדת לדין... ..ההחלטה באשר להעסקת עובדים כאמור תתקבל על ידי הגורם המוסמך בעמותה לקבל החלטות מסוג זה. בכל מקרה, גם הוועד יידרש להחלטה זו בנוסף על הגורם המוסמך, ללא השתתפותם של חברי הוועד שקרוביהם מועמדים להעסקה עי העמותה. בכל הנוגע להעסקת קרוב משפחה של המנכ"ל, יש להבטיח שההחלטה תהיה סבירה בנסיבות העניין ולטובת העמותה, נוכח ניגוד העניינים האפשרי...הוועד הוא שיחליט בעניין ההעסקה ותנאיה, ואח"כ יש להביא את ההחלטה לאישור ועדת הביקורת, כדי לבחון את סבירותה. ככל שהמנכ"ל היה אחד ממייסדי העמותה, או הינו חבר עמותה, יש לבחון את נושא ההעסקה גם בהקשר של חלוקת רווחים אסורה. בנוסף; העסקת מספר קרובי משפחה בעמותה, גם כשלא מדובר בקרובי חברי ועד, חברי ועדת ביקורת או מנכ"ל יש בה כדי להצביע על התנהלות בניגוד למנהל תקין המחייב. כך, יש להימנע גם מהעסקת מספר קרובי משפחה בתפקידים בכירים או בתפקידים שביניהם יחסי כפיפות - לאור ניגודי העניינים הטמונים בהעסקה כאמור. מאחר וכל סוגיה כזו קשורה להיבטים ספציפיים יש לקבל חווד משפטית ספציפית עפי הנתונים הרלוונטיים לעניין ולאדם הספציפי.