בצלאל

התפטרות חבר ועד. האם הבא בתור נכנס אוטומטית?

שלום, בבית כנסת בו אני מתפלל ישנה עמותה המנהלת את ענייני בית הכנסת. באסיפה הכללית נבחרו 7 חברי ועד מתוך 10 שהתמודדו. לפני כחודש התפטר אחד החברים. האם המתמודד שקיבל שהגיע למקום השמיני נכנס אוטומטית? או שמא באסיםה הקרובה עח האסיפה לבחור את השמיני? בנוסף, האסיםה הקרובה הינה אסיפה שלא מן המניין, ונקבעה בשל הצורך לאשר את הדוחות הכספיים בשל קבלת אישור ניהול תקין מרשם העמותות. אוחם האסיפה הכללית בה נבחר הועד מתקיימת למעלה מעשור בחודש אוקטובר. במידה ועל האסיפה לבחור את החבר השביעי, האם זה צריך להיות באסיפה הקרובה (ואז יבחר הועד רק את החבר השביעי) או שמא השביעי יבחר יחד עם השאר באסיפה בה נבחר כל הועד ובינתיים יחליט הועד אם להשאר בחסר או יבחר ממלא מקום כראות עיניו.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

ככ הכל תלוי בתקנון אותו לא ציינת ואליו לא התייחסת . בהנחה שמדובר בתקנון המצוי . לוועד יש סמכויות למנות חבר זמני אם נדרש עד לבחירת וועד באסיפה הכללית שתכונס לצורך כך . אין צורך לכנס אסיפה לבחירות מחדש רק מאחר שחבר אחד התפטר. נימוק טוב לבחירת מי שקיבל מס קוחלות נמוך מהמתפטר הוא הקולות שקיבל בבחירות האחרונות . ברור שחברי הוועד צריכים כעקרון להיבחר עי חברי האסיפה ולא עי חברי וועד אחרים