יעקב מלול

יו"ר עמותה שמעונין לתת ייפוי כח

אני יו"ר עמותה, ואני רוצה לייפות את כוחו של מייסד העמותה שאינו רשום כחבר עמותה לפטר עובדים, האם אני יכול לתת לו טופס יפוי כח? ומה הנוסח של הטופס? ואם יש לזה תוקף חוקי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

מי שממנה ומסמיך מיופי כח בעמותה הוא בד"כ וועד העמותה ולא אדם , כולל בעל תפקיד בה. ככל שהיור הוסמך לטפל בעניין ספציפי מטעם הוועד יש לבדוק מה גבולות הסמכתו לפעול ולהסמיך . פיטורי עובדים צריכים ליהשות לפי חוק כולל שימועים . וכשמדובר בכמה ראוי שהדבר ייעשה ללא רבב ספק . לא ברור מהפרטים שניתנו מה גדר הסמכתו והרשאתו של היור לפטר עובדים ועל בסיס מה. הצד הטכני של הפיטורין אם בכלל ניתן אינו במסגרת הפורום אלא ייעוץ פרטני .