יקיר בן מאור

התפטרות מוועד מנהל בעמותה

ב2019 הקמנו עמותה בעלת 5 חברים שעסקה בנושאים קהילתיים העמותה מאז שנת 2021 חדלה מלהגיש דוחות ולשלם אגרות שנתיות , בוועד מנהל יש אותי ועוד חבר נוסף שהוא גם מורשה חתימה ניסיתי לחתור לפירוק העמותה אך החבר הנוסף מעוניין שהיא תישאר רק בשינוי מטרות עמותה האם אני יכול להוציא מכתב לרשויות ולוועד המנהל שאני מתפטר ולהמשיך הלאה בחיי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דב קיבלוביץ

כפי שכבר השבתי מספר פעמים . הפטרות חבר וועד ובעל תפקיד שמונה עי הוועד ( לדוגמה מורשה חתימה , או בעל תפקיד מטעם הוועד) צריך להיות מופנה לחברי הוועד, וככל שהעמותה קטנה ( מס' חברים) גם לחבריה. ככל שהמתפטר הוא מורשה לדיווח מטעם העמותה הוא יכול ושראי לדווח על שינוי בבעלי תפקידים. ככל שלא- רשאי לדרוש ממי שמורשה לדווח כי יעשה כן מיידית. באם הללו - לא דואגים לכך- מכתב לרשם העמותות. וכדי לחזק את ההתפטרות בעמותה קטנה- להודיע כי הוא מפסיק חברות בעמותה . בהנחה שזה רצונו.