התנועה להבראת החברה ההגנה וההנהגה הישראלית
שלום, ניסיתי להתקבל לתנועה חברתית א פוליטית שנקראת התנועה להבראת החברה ההגנה וההנהגה הישראלית. נעניתי בשלילה לאחר ראיון שבו העליתי את משנתי הפוליטית שכן ראוי להעזר בכוח של הציבור שמקשיב לתנועה זו כדי להילחם ברפורמה המשפטית, דהיינו כן לעודד לצאת לקפלן, למחות ולהביע דעה. לא רק שנענתי בשלילה אף נאמר לי שזה נוגד את התקנון ואת מהות האידיאולוגיה. לא ברור לי למה לא קיבלתי תשובה רשמית והאם אני זכאי להגיש קובלנה נגדם? שאלה שנייה אם הם מגדירים עצמם א פוליטית מדוע הם כל כך מגיני סמלי שלטון? זה לא סותר? מדוע לחבר וועד מנהל במיוחד איש רב פעלים ורקורד צבאי כמו שלי מונעים ממני מלדבר ולהביע דעה? האם לעמותה מותר לפעול כך? למה עמותה מגדירה סמלי שלטון וכיוב כמחוץ לסדר השיח שם? מדוע לא נתנו לי להכנס לבניין העמותה לפני כחודש? זה מותר? אודה לתשובות צביקה

כפי שהשואל מעלה- מדובר בתנועה "פוליטית" או לפחות בעלת אידאולוגיה מוגדרת. הפונה לא צרף את מסמכי "התנועה" שלא ברור בכלל כיצד היא מאוגדת? עמותה בעלת גוון פוליטי או אידאולוגי רשאית לעגן בתקנונה תנאי הצטרפות על רקע האידאולוגיה או מצע שלה. כי זה תכלית קיומה. הפונה מנסה לקבל תשובות ללא כל הנ"ל, וממילא לא ניתן להשיב לו בנוכחי.- חורג ממגבלות היקף הפירוט בפורום. כעיקרון- כל המסורב להתקבל לעמותה זכאי לבדוק את תנאי ההצטרפות , לבחון אותם ולפעול לפיהם, כולל עתירה לביהמש שתכפה על העמותה צירופו ככל שמדובר בהפלייה לא ראויה ובניגוד לתנאי ההצטרפות לעמותה.
שאלות נפוצות:
אנונימי
שיינע זילברשטיין