רחלי

חבר שאינו מעוניין לשייך את דירתו עליו לשלם תמורה בגין מגוריו

קיבוץ מתחדש בעזרת משרד עורכי דין מציע לתקנון הקיבוץ להוסיף סעיף בנוסח:" הקיבוץ רשאי לדרוש מחבר שוויתר על זכותו לשיוך דירות,תמורה בגין מגוריו בדירה שיעמיד הקיבוץ לשימושו" רוב החברים הם בעלי וותק מעל 35 שנה. השיוך בקיבוצי על פי החלטת 751. האם הדרישה היא של מנהל מקרקעי ישראל?מה מטרת סעיף זה?

עו"ד רגב אלקיים

רחלי שלום יש לעיין בתקנון ובכל ההחלטות הנוגעות לשיוך כדי לדעת מה הן האפשרויות העומדות בפנייך. כוונת הקיבוץ בהחלטה יכולה להתפרש כמופנית לחבר קיבוץ שעוזב את הקיבוץ/מפסיק חברותו, ואז הוא מהווה מעין "שוכר". בכל מקרה, טרם הצבעה באסיפת החברים על שינוי התקנון, רצוי כי תיוועצו עם עו"ד . בברכה, רגב אלקיים, עו"ד