מנחם

האם יכולים לחייב תשלום דמי וועד ביחידה שלא מחוייבת בארנונה נפרדת אלא חלק מבית אחד ואני משתתף בארנונה בצורה יחסית עם בעה"ב

בעל הבית חילק 45 מטר מדירתו ליחידה נפרדת אך הארנונה נשארה אחת והשוכר משלם לבעה"ב חלק מהארנונה (על המטרז' היחסי + סכום קבוע על המים) האם יכולים משפטית לחייב את השוכר (שאין לו ארנונה) במיסי ועד?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

הבעיה המשפטית הינה תשלום מיסי וועד מושב בהם מחויב גם שוכר. ראשית כמו כל מס יש לבדוק את התקנות על פיהם נקבע המס, ככל ולא ימצאו תקנות ברורות, זה עשוי לפעול לטובת השואל, יחד עם זאת ככל וישנם תקנות כלליות ברורות הרי תשלום הארנונה על ידי המשכיר אינה פוטרת את השוכר מתשלום, ויתכן וידרשו תשלום