לי

מזונות ילדים לפי דרישת הקיבוץ

שלום רב האם במצב בו אני עוזבת את הקיבוץ ובעלי נשאר חבר קיבוץ עם הילדים בקיבוץ אך אנחנו לא מתגרשים הקיבוץ יכול לחייב אותי לשלם מזונות לילדים? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

ראשית התשובה צריכה להימצא בתקנון הקיבוץ. שנית ככל ולא נכתב בעניין זה, כאשר את מתגוררת בקיבוץ את , משתתפת בנטל, וילדייך נהנים מזכויות כשאר בני חברים. כאשר את עוזבת את הקיבוץ את לא נושאת בנטל הכללי וילדייך נהנים מהזכויות על כן יש מקום לתבוע השתתפותך בחלק יחסי מעלות אחזקת הילדים בקיבוץ.