שם בדוי

איני מעוניין להיות חבר באגודה שיתופית

שלום היום רכשתי בית באזור בשומרון . שהוא נחשב לאגודה שיתופית . לאחר הרכישה שוחחתי עם מנכ"ל הישוב ונמסר לי שאני חייב להיות חבר באגודה על מנת שיעבירו לי את הקרקע בבר רשות . לאחר בירורים מעמיקים למדתי כי האגודה לא מטיבה עימי ואינה נותנת לי דבר מלבד הצבעות שמתקיימות בישוב . אני מוכן לבתר על הרשות לבחור . ואיני מעוניין להיות חבר באגודה . האם יש מחויבות משפטית להיות חבר אגודה. בנוסך העיינתי בנושא בתכנון האגודה שנכתב לפני כ 40 שנים ולא רשום הנושא הנ"ל שכל הרוכש בית בישוב חייב להיות חבר באגודה . מה עליי לעשות ואיך עליי לפעול על מנת לא להיות חבר אגודה ? והאם יש תקדימים משפטיים כי ככה המקום נוהג ולכן אני מחוייב להיות חבר אגודה .נגד רצוני . יש לציין כי הצטרפות לאגודה עולה כסף וסכום לא מבוטל . (רשמתי ביוב אנונימי על מנת לא להיחשף בשל תושבי הישוב המשתמשים בפורם זה )

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

פרישה מאגודה חקלאית מוסדרת באופן מעומם בחלק מתקנוני האגודות השיתופיות, על כן לא מוכרים הרבה מקרים בהם פרשו מחברות,צריך לבדוק את התקנון שלכם. בתי משפט הכירו באפשרות ואישרו פרישה מחברות באגודות שיתופיות, הנושא הנ"ל אינו נושא לבוררות על פי תקנוני האגודות אלא אם כן הוסדר בתקנון האגודה עכב העדר רצון האגודות לאפשר יציאת חברים הם מתנגדות לאפשרות ומערימות קשיים על כן אפשרויות אלו נסגרו בתחילתם או הגיעו לבתי משפט. בהצלחה