מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני
עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.
חוזה מול קבלן
שלום רב. מדובר בקבוצת רכישה לבניין בן 12 דירות בגבעתיים, הקרקע נרכשה לפניי 5 שנים ,ותחילת העבודות הן בתאריך מרץ 2008.כיום אנו בסיום מהפרויקט כבר יש טופס 4,ונשאר הזנת חשמל ומונים לדירות ,זה רקע כללי.עכשיו הקבלן מגיש לי את החשבון הסופי ומסתבר שיש תוספות ושידרוגים שלא חתמתי עליהם ולא ביקשתי אותן,וגם כשהקבלן שאל אותי בזמנו אם אני מעוניין בשידרוגים אמרתי לא שאני לא מעוניין. עוד עניין שיש הוא שהקבלן טען לפני כחצי שנה שהוא נאלץ להגדיל את שטחיי המרתף חנוית ב160 מר" ועל זה הוא דורש עוד תשלום נוסף ,אומנם בזמנו לא תיארתי לעצמי שהוא ימציא סעיף שכזה, וכמובן בלי לבדוק ובתמימותי חתמתי לו על התוספת הנל"(דרך אגב לא כולם חתמו על מיסמך זה מיסתבר)לאחר בירור שעשיתי בעיריה במח"הנדסה נודע לי שהמרתף לא גדל אפילו במטר אחד.לסיכום בחוזה ישנו סעיף שאומר שהינו חוזה פאושלי ,וישנו סעיף שאומר שאם ישנן חילוקיי דעות לגביי כסף ,יחתום הדייר על ערבות אישית אצל נאמן הקבוצה ובתמורה יתןן את המפתח של הדירה עד גמר העניין.הבעיה היא שהקבלן לא רוצה לתת את המפתח והוא טוען שאם אני רוצה לתבוע אותו אצטרך קודם לשלם את החוב לטענתו . זה באופן כללי .יש גם איחור במסירת הדירות של 8 חודשים שהקבלן מיתנער מהם,מה לדעתך הדרך הטובה ביותר והמהירה ביותר לפיתרון הבעיה,,,תודה