מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.

קביעת פגישה
0554318369
חזרה לפורום

בניית מחסן

שלו
שלומי

השכן מעוניין לבנות מחסן בביתו הפרטי בחזית אחורית של ביתו ובקו החומה המפרידה בין השטחים . מדובר בשכונת בני ביתך כאשר קיר אחד משותף כלומר הקיר של הבית יושב על קו החומה. יש לציין ששתי הבתים מוצבים אחד ליד השני כאשר החזיתות הקדמיות מנוגדות אחד לשני, כלומר דייר אחד נכנס לביתו ממערב והשני ממזרח. יוצא מכך חזית אחורית של ביתו של השכן ניצבת ליד חזית קדמית של בתי. מיקום המחסן הינו בחזית האחורית של השכן כלומר בחזית בתי. ההתנגדות שלי היא מהטעמים הבאים: 1. קיר המחסן יחסום את "האוויר" כלומר במקום שאני אוכל לראות נוף וכו' אני יראה קיר (גם ככה התכנון של השכונה עם קיר משותף יוצר צפיפות וחוסם את הנוף בצד אחד של הבית. כרגע נשאר חלק חשוף בצד של הקיר המשותף כ – 6 מטרים (אפשרות לראות נוף מתוך הבית) בניית המחסן תשאיר חלון צר מאוד של אפשרות צפייה של נוף ואויר. יוצא מכך שהקיר המשותף הוא כמעט לכל אורך המגרש. 2. אפשרות של ירידת ערך בתי כאשר אני ירצה למכור את בתי הקונים הפוטנציאלים יראו כי במקום לראות נוף הם יראו קיר (מרחק בין הקיר המשותף לבתי הוא 3.6 מטר). יש לציין שהבעתי התנגדות מול מהנדס העירייה שהוא יו"ר הוועדה כשבא לראות בשטח על מה מדובר וטען כי הטיעונים שלי לא מספיק חזקים. עדיין לא הוזמנתי לוועדה על מנת להציג את טיעוניי על מנת להציג את ההתנגדות באום רשמי. כיצד עלי לפעול על מנת למנוע את בניית המחסן?