מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני
עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.
התקשרות מול חברת ניהול מבנים
שלום, אנחנו גרים בביניין משותף בצפון הישן של ת"א. מזה כמה שנים,עוד לפני שעברנו לביניין, ועד הבית של הביניים "מנוהל" על ידי חברה לאחזקה וניהול ביניינים. למעשה ה"ניהול" של החברה הוא קטסרופאלי, ולדעתי זה פשוט מכונה משומנת היטב לעשיית כסף בחינם. הם נזכרים רק פעמיים בשנה, לפני אסיפת הועד וכל סוף שנה על מנת להבטיח צ'קים דחויים לשנה הבאה. ליצור קשר איתם הוא דבר בלתי אפשרי, הם לא חוזרים או שהמענה הקולי שלכם נכנס לופ ופשוט אי אפשר לדבר אם איש, בזמן סביר. לאף דייר אין העתק של התקשרות מולם, גם לועד. בישיבת ועד אחרונה, הנציג שלהם התחייב להעביר העתק של החוזה, חודשיים לאחר הישיבה, הם עדיין לא עשו זאת, ומתחמקים ע"י תרגילי השהייה. החברה גם מתייאמרת (באתר שלה) לתת שירות של יעוץ משפטי. לפני שנתיים פניתי אליהם לגבי שכן השתלט על חנייה של הביניין (החנייה משותפת, לא צמודה לדירה, לא רשומה בתאבו) התושבה שלהם היתה: אנחנו לא מתערבים בסיכסוכים של שכנים. השאילות שלי הם: האם קיים פה יחס של לקוח מול החברה? האם אני, שמשלם לחברה נחשב ללקוח שלה? אם הסתבר בחוזה, שהם כן נותנים יעוץ משפטי, וסירבו לתת, האם ניתן לתבוע אותם בתביעות קטנות? ושאילה אחרונה: את ישיבת הועוד אחרונה, אני הקלטתי ללא ידיע. הדבר נעשה כי כל הישיבות הם מאוד מאוד נסערות, בגלל אותו שכן בעיתי שהשתלט על חנייה. בהקלטה, מופיע גם הדרישה אל נציג של החברה להעביר את חוזה, וההתחייבות שלו להעביר לנו (דבר שטרם נעשה) האם הקלטה זאת קבילה משפטית? האם עדיף לתת תמליל? תודה רבה, חיים