מנהלי הפורום

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני

עו"ד אירן סיבוני מספקת מגוון שירותים משפטיים בתחומים של דיני מקרקעין , חוזים, דיני משפחה וירושה ושירותי נוטריון כבר למעלה משני עשורים.

קביעת פגישה
0554318369
חזרה לפורום

שיפוץ בית משותף

נפג
נפגע-שיפוץ

שלום רב, אני דייר בבית משותף. לפני כשנה וחצי החלטנו בישיבת דיירים לשפץ את הבנין שיפוץ כללי. נכרת חוזה עם קבלן ובו הגדרת העבודות שיש לבצע והמחיר נקבע כסופי. היו לנו הרבה בעיות ועיכובים במהלך העבודה ובקום 4 חודשים נמשך השיפוץ שנה. לקראת סוף העבודה עצר הקבלן ודרש כסף נוסף - עוד כ 60% מעלות החוזה הראשוני בטענה שהכמויות שהוא חישב לא היו נכונות. טענה זו לא היתה נכונה מאחר והמחיר לא היה תלוי בכמויות. במקרה אני גם חשב כמויות ומפנים משורת הדין בדקתי הכמויות והן היו בסדר גמור. קבלנו יעוץ משפטי מאחד הדיירים שהוא בעצמו עורך דין - הוא יעץ לנו להגיע להסדר עם הקבלן, לשלם לו חלק מהדרישה הגבוהה, כי אם ננסה להוציאו מאתר הבניה, הוא יוציא נגדינו צו מניעה, וכל זמן ההתדיינות עם הקבלן בבית המשפט נהיה מנועים מלהכניס קבלן אחר בגלל צווי מניעה שיוציאו נגדינו, ונמשיך לגור 3-4 שנים באתר בניה עד גמר ההליכים המשפטיים נגד הקבלן. כשהביאו את חוות הדעת הנ"ל לאספת הדיירים רוב הדיירים הצביעו בעד להגיע להסדר כספי עם הקבלן והחליטו לפצותו בעוד 10000 ש"ח לכל משפחה. תשלום זה מהוה עוד כ 23% ממחיר ההתחלתי של החוזה שנכרת עם הקבלן. אני ועוד מספר מצומצם של דיירים לא הסכמנו להסדר, בדקתי האם אפשר להוציא צו מניעה למקרה כזה, ולהפתעתי גיליתי שהסיכוי שבית המשפט יוציא צו מניעה למקרה כזה שואף לאפס (לאחר מעשה נראה לי כי הוצג מיצג שווא על מנת להפחיד את הדיירים ולגרום להם להרים יד לטובת הקבלן באספת הדיירים). בנתיים התקדמו העניינים, הועד כרת הסכם עם הקבלן שאומר שכל מי ששילם את התוספת, פותר הקבלן את המשלם מתביעות נוספות מצידו, וכל מי שלא שילם הקבלן יתבע אותו לדין. הוועד פתר את הקבלן מחלק מהעבודות שלא בוצעו ושהוגדרו בחוזה, אף מסרתי את העבודות שיש לבצע לועד, ההסדר החדש הושלם מבלי לדרוש מהקבלן בהסדר השלמת העבודות שלא נגמרו. האם לפי תאור הדברים יכול הקבלן לדרוש את התוספת שהוחלטה בישיבת הדיירים ממני, עלי לציין שלגבי החוזה הראשוני מלאתי את חובתי. האם אני יכול לדרוש להשלים את העבודות שלא בוצעו לפי החוזה הראשוני וכיצד עושים זאת. בחוזה הראשוני ישנו סעיף שהקבלן מתחייב לפצות את דיירי הבנין ב 500 דולר לכל יום איחור. הועד לא דרש את הפיצוי, האם אני יכול לתבוע אותו מהקבלן. הרבה תודה מראש! נפגע-שיפוץ