ניר

מס רכישה כאשר יש ברשותי חלק מדירה בלבד

שלום רב, ברשותי 10% מדירה וכעת אני מעוניין לרכוש דירה נוספת. האם אצטרך לשלם מס רכישה מלא? חלקי? או שאקבל פטור ושלם כאדם שזו דירה רשאונה עבורו? תודה מראש ניר

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב "דירה יחידה" לצורכי מס רכישה מוגדרת כדירת מגורים שהיא דירתו היחידה של הרוכש בישראל ובאזור. לענין הגדרה זו יראו דירת מגורים כדירה יחידה גם אם יש לרוכש, נוסף עליה, דירת מגורים שהושכרה למגורים בשכירות מוגנת לפני יום כ"ב בטבת התשנ"ז (1 בינואר 1997), או דירת מגורים שחלקו של הרוכש בה הוא פחות מ-25%. מקווה שהיה לך בכך לעזר.

יעל

שלום רבף ברשותי ארבעה חלקים של 22% בארבע דירות שקיבלתי במתנה מאבי. כאשר קניתי דירה עם בעלי- מס מקרקעין חייב אותי במס כאילו זו דירה שניה. האם זה נכון? תודה מראש יעל