צביה

עבודות שיפוץ בבית משותף- נזיקין

שלום רב, אנו גרים בבית משותף. השכנים בדירה שמעלינו (בקומה העליונה) מבצעים עבודות להרחבת דירתם. תוך כדי העבודות נגרם נזק רב לדרתינו (נזילת מים משמעותית שהתפשתה לחלק גדול משטח התקרה ובנוסף עלולה לסכן, כי המים נוזלים סביב למתג החשמל). למרות הפניות הרבות שלנו לשכן, לא נעשה דבר במשך כחודשיים. המצב מחמיר. אנחנו מיואשים. מה עלינו לעשות? תודה מראש, צביה

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב ככל שהנזק שנגרם לכם הינו מהעבודות המבוצעות על ידי השכן עליכם לפנות אל השכן בדרישה לתיקון. במקרים רבים בעלי הדירות מבטחים את דירותיהם בין היתר למקרים אלה ואז ניתן לפנות לחברת הביטוח. בהעדר התייחסות עומדת לך הזכות לתביעה לפיצויי על הנזק שנגרם ובמקרה זה מוצע לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום שייסיע לך. בהצלחה.

צביה

תודה רבה, אני מסכימה שמזמן צריך היה לפנות לעורך דין, אבל אני מתלבטת האם זה תחום מקרקעין או נזיקין או בתים משותפים או סכסוכי שכנים. אודה לך מאוד, אם תוכל להמליץ לי על עורך דין או משרד עורכי דין במרכז הארץ שמתמחה בתחום. ואולי אפשר לפנות אליך? שוב תודה, צביה