גלית

מכירת דירת מגורים ע"י כונס נכסים

שלום רב, במסגרת הליכי גירושין, מינה ביהמ"ש את עוה"ד הצדדים להיות כונסי נכסים למכירת דירת המגורים. הנכס רשום בשווה בין בני הזוג. כל אחד מבני הזוג נתן הצעה לרכישת מחצית הזכויות וחזר בו, לפיכך החליטו הכונסים לפרסם את הנכס ומלכור בכינוס לצד ג'. שאלתי היא: מה קורה אם אין הצעות המוגשות לכונס לרכישת דירת המגורים עד לתאריך סיום המכרז? מה הסעדים העומדים לרשות כל אחד מהצדדים? האם הכונס חייב ללכת לסיבוב שני? האם יש אפשרות למכור את הכנס מחוץ לכינוס, בכפוף לקבלת הסכמת הכונס?

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. כעקרון כונס הנכסים משמש כפקיד בית המשפט ונותן לו דין וחשבון ו/או עליו לבקש את אישורו לכל פעולה שברצונו לבצע. המכירה מתבצעת בכפוף להערכת שמאי, ולאישור בית המשפט.