ירון

עזרה בעניין מס רכישה

שלום רב לפני שנתיים רכשתי את דירתי השנייה. כשמילאתי טפסי דיווח למס רכישה התחייבתי למכור את הדירה הראשונה בתוך שנתיים כך שאזכה לפטור ממס רכישה. יומיים לפני תום השנתיים ערכתי חוזה עם קונה ומכרתי את הדירה כפי שהתחייבתי. שאלתי היא איך אני מודיע על זה למיסוי מקרקעין- מה אני צריך לשלוח להם ומה עליי לעשות? תודה רבה

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. יש לפנות למס השבח, המשרד האזורי בו התנהלה הרכישה של הדירה השניה, ולדווח להם על מועד המכירה השניה. מומלץ לתת להם את פרטי העסקה ומס' השומה החדשה.