גליה

חוזה שכירות - עזרה

שלום רב בתי חתמה על חוזה שכירות מול משכיר דירה אצל עו"ד. היא ביקשה ממני לחתום על כתב ערבות והסכמתי. כשהגעתי לחתום העו"ד החתים אותי גם על כתב ערבות המצורף לחוזה וגם על שטר בטחון (ע"ס 30,000 ש"ח) האם היה עליי באמת לחתום על שניהם? האם לא מספיק כתב הערבות? ומה ההבדל ביניהם? תודה רבה

מאיר ברטלר עו"ד

שלום רב. שטר חוב וכתב ערבות מהווים בטוחות להבטחת חיובים. סוג הבטוחות והיקפן מהווה נושא מסחרי שהצדדים להסכם צריכים להסכים עליו לפני החתימה. לאחר שאמרנו זאת ובעקרון ההבדל המהותי בין השניים הוא שאת שטר הבטחון, במקרה של קיום התנאים להציגו לפרעון, ניתן להגיש למימוש מיידי בלשכת ההוצאה לפועל בעוד שלצורך מימוש הערבות יש לעתור תחילה לבית המשפט.